klub prijateljev

metliške črnine

mestni trg 1, 8330 metlika

Klub prijateljev metliške črnine z novim predsednikom

V podstrešni dvorani metliškega gradu je včeraj (16.11.2023) potekala skupščina članov Kluba prijateljev metliške črnine. Po pozdravnem nagovoru kraljice metliške črnine Nine Pečarič je poročilo o delovanju kluba zbranim članom predstavila predsednica Tatjana Malešič, ki je po dveh mandatih vodenja kluba, mesto predsednika prepustila Tomažu Kordišu, ki je bil na skupščini soglasno izvoljen za naslednji mandat. Samoel Malnarič je članom predstavil vinski sorti, ki so ju na klubski trgatvi v Gorenjcih v Malnaričevem vinogradu potrgali klubski trgači, Mirjan Kulovec pa se je Tatjani Malešič zahvalil za predsedovanje klubu.

Kot vedno, je tudi tokrat sledilo strokovno predavanje dr. Julija Nemaniča z naslovom Ali se vinu dela krivica?, ki mu je zbrano članstvo prisluhnilo z velikim zanimanjem.

Ob koncu uradnega dela srečanja je Zdravka Abram predstavila knjigo Radožive prigode (po ideji Suha vinoteka), ki na samosvoj način ohranja in neguje vinsko kulturo.

V kulturnem programu sta nastopili učenki Glasbene šole Črnomelj: flavtistka Nina Kavčič (iz razreda prof. Mojce Rebolj) in solo pevka Sabina Lukežič (iz razreda prof. Galine Tubeisht), ob kulinarčnih in vinskih dobrotah pa sta ob neformalnem druženju za zabavo poskrbela Marko Simčič in Viviana Kukar.

Rdeča nit včerajšnje pogostitve so bile belokranjske dobrote kolektivne blagovne znamke Belokranjsko, katere so pripravili gostilne Veselič, Kapušin in Muller ter Hotel Bela krajina, za vinsko spremljavo pa so poskrbeli vinarji Dolc, Prus, Pečarič, Simonič, Malnarič, KZ Metlika, Šuklje in Hoznar.

Avtor teksta in fotografij: Aleksander Riznič

Zapišite svoje misli