klub prijateljev

metliške črnine

mestni trg 1, 8330 metlika

Petru Badovincu starejšemu v slovo

Na poti življenja se vsakomur enkrat zaključi krog. In tako ga je sklenil tudi naš častni član, Peter Badovinac starejši. V mislih in spominih ga bomo ohranili kot uglajenega, vedno urejenega, strokovnega, profesionalnega in informiranega gostinca, natakarske drže, ki postaja že redkost, prešernega nasmeha in polnega hudomušnih izjav. Gostoljubni Peter, že tretji v generaciji Petrov Badovincev, je svoje poslanstvo našel in širil v domači gostilni na Jugorju, kjer je bil zadnja leta tudi carinik ob prihodu na Svobodno belokranjsko ozemlje. Da je velik ljubitelj vina, je potrdil z aktivnim članstvom v Klubu prijateljev metliške črnine. Slednji je svoje korenine pognal prav v Gostilni Badovinac na Jugorju, ki je bila Petrov prvi in edini dom. Vinska zgodba se tukaj ni zaključila, nasproti gostilne namreč uspeva Tofova brajda, zasajena ob osemdesetletnici Toneta Fornezzija Tofa.

Z gostinsko ponudbo je skozi leta s svojim znanjem, pristnostjo in bogatimi izkušnjami predajal dediščino potomstvu z željo, da bi Gostilna Badovinac še naprej živela.

Z odhodom gostilničarja Petra Badovinca ostajamo brez vedno strpnega sogovornika in zvestega prijatelja. Človeka z veliko začetnico, ki je ob razdajanju za druge vedno pozabljal nase.

Peter… Se vidimo med zvezdami in takrat nazdravimo s karampampulijem.

Iskreno sožalje vsem domačim, še posebej ženi Seki, sinu Petru in hčerki Emi z družino.

Klub prijateljev metliške črnine

Svoje misli ob odhodu Petra Badovinca st. lahko zapišete spodaj…

Zapišite svoje misli

  • Marta Strahinić
  • 12.04.2021
  Odgovori

  “Uspešen je bil človek, ki je pošteno živel,
  se pogosto smejal in veliko ljubil;
  ki je užival zaupanje in ljubezen dobrih ljudi;
  ki je napolnil svoj prostor in izpolnil svojo nalogo;
  ki je zapustil svet boljši od tistega, ki ga je našel… ”
  (B. A. Stanley)

  Iskreno sožalje svojcem in prijateljem. Naj vas tolažijo lepi spomini na nepozabne skupne trenutke.
  Tudi sama bom g. Petra Badovinca ohranjala v lepih mislih, s hvaležnostjo za dolgoletno podporo in sodelovanje.

  • Miroslav Brečko
  • 12.04.2021
  Odgovori

  Klub težki bolezni, ki je našega člana pestila v zadnjem letu sem upal, da ne bo prišel dan…ko se bo treba posloviti tako kmalu. Klub in prijatelji Metliške črnine smo izgubili velikega in častnega člana, s katerim srečanje mi je bilo vedno v veselje iz zadovoljstvo. Res njegov nasmeh in dobra volja nas je prišleke iz Ljubljane takoj na Jugorju sprejel, kot glavni carinik Svobodnega belokranjskega ozemlja počastil s karampampulijem. Razpoloženje, veselje in dobra misel, pa še kakšna šala povrhu nam je bila takoj za lep in prijaz3en dan v Beli krajini.
  Pogrešali ga bomo vsi in za vedno ne samo prijatelji belokranjske črnine.
  Petrčku in vsem njegovim moje globoko in iskreno sožalje.
  Brečko Miroslav – Ljubljana

  • Borut Klobučar
  • 12.04.2021
  Odgovori

  Peter,
  človek z veliko začetnico, ki je probleme v praksi spreminjal v izzive, ob tem pa še brezplačno doniral pozitivno energijo vsem, ki so ga obdajali.

  Počivaj v miru,
  Borut

  • Igor Šmajdek
  • 11.04.2021
  Odgovori

  Spoštovani Peter,
  Za vsako pot v Belo krajino sem vedno moral upoštevati dodaten čas za postanek in klepet za tvojim točilnim pultom. Kot velik promotor Bele krajine si vedno našel čas, da si me seznanil z najnovejšim dogajanjem v Beli krajini. Užitek pa je bil pogovor s tabo tudi o drugih stvareh. Pogrešal bom te razgovore. Počivaj v miru, družini pa iskreno sožalje.

  • Lea-Marija Colarič-Jakše
  • 09.04.2021
  Odgovori

  Kdor živi v spominu drugih,
  ni mrtev,
  je samo oddaljen.
  Mrtev je tisti, ki ga pozabijo.
  (Kant)

  Spoštovani in dragi gospod Peter Badovinac.

  Danes se je Bela krajina odela v tančico črnine, saj ste za vedno zaprli za seboj nevidna vrata vstopa v to regijo in iz nje. Žalostni so vaši domači, žalostni so sosedje, sorodniki, prijatelji. Žalostni so tudi vaši gostje širom Slovenije in onkraj meje, ki ste jih s svojo karizmo, gostoljubnostjo in profesionalnostjo vedno srčno sprejeli v vašo gostilno s tradicijo ter prijateljsko postregli z vašimi hišnimi specialitetami in belokranjskimi vini, seveda s karampapulijem ob dobrodošlici ali slovesu.
  Res je eno življenje prekratko, da bi se lahko navadili na bridkost, ki jo s sabo prinese izguba plemenite osebe, čeprav tihoma vemo, da se potovanje vsakega človeka, ki se rodi in živi, nekoč in nekje konča z odhodom. Potovanja po prostranih, razsežnih, barvitih in zanimivih zemeljskih obličjih so lahko dolga ali kratka, toda vsak odhod nam cenjene ali drage osebe je vedno prezgodaj in je boleč in je nepojmljiv.

  A kar ostane, so spomini, in ti so večno živi – tudi moj spomin na naša srečanja v vaši gostilni, na prireditvah, dogodkih ter predvsem osebnih pristnih druženjih bodo za večno ostali živi.
  Iskreno sožalje mojemu sošolcu Petru, dragi Emi in spoštovani mami Seki.

  • Boris
  • 09.04.2021
  Odgovori

  Iskreno sožalje družini. Petra se bom spominjal, kot izredno prijetnega in nasmejanega človeka.

  • Geza Vogrinčič
  • 09.04.2021
  Odgovori

  Petra ne bo nihče nadomestil. Bil je enkraten, neponovljiv. Zelo sem žalosten.

  • Zdenko Mazurek
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Iskrene sožalje vsem domačim. Gospod Peter je bil izjemna oseba, ki je s svojo prijetno osebnostjo in delom v naših srcih pustil velik pečat.
  Zdenko, Mario in Tanja Mazurek

  • Zdravka
  • 08.04.2021
  Odgovori

  tu odhod, drugje prihod, tako življenje teče . . .

  iskreno sožalje družini

  • RUDI ZEVNIK
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Iskreno sožalje vsem domačim, ki ste z nepozabnim Petrom živeli in ustvarjali prijeten in gostoljuben dom nas vseh! Čeprav ne moremo na njegovo zadnje slovo, bomo tudi Gorenjci z vami.
  Rudi Zevnik

 1. Družini izrekamo najino iskreno sožalje. Človek odide, Ljubezen je večna. Petra se bova spominjala kot gostoljubnega, vedrega, vedno nasmejanega gostilničarja. V njegovi gostilni si se počutil sprejet, kot bi prišel domov.
  Anton in Darinka Bezenšek

  • Violeta
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter!
  Pogrešala bom tvoje prijateljstvo, srčnost in tvojo gostoljubnost.
  Pogrešala bom to, da smo na vprašanje, koliko traja vožnja iz Ljubljane do Metlike odgovarjali,
  da do Jugorja slabo urico, od Jugorja dalje pa kakor kdaj.
  Pogrešala bom najine dolge pogovore.
  Brez tebe nič več ne bo isto.
  Počivaj v miru!

  • Darinka Orlič Bezenšek
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Iskreno sožalje družini! V najinem spominu bo Peter ostal kot prijazen, dobrosrčen in vedno nasmejan. V njegovi gostilni sva se počutila, kot da bi prišla domov.
  Anton in Darinka Bezenšek

  • Aljoša Čok
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Vselej ko se bom vračal v Metliko in vozil mimo gostilne,ki me je dosti krat gostila posamično ali v lepi družbi se bom spomnil Petra v njegovi ponosni drži kot na sliki in z vsemi zgoraj omenjenimi vrlinami.
  Počivaj v miru Peter ! Družini izrekam svoje sožalje.
  Aljoša

  • Milena Pavlovič
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Ko gre tvoja pot od tod, slovesa naj ne moti jok.
  V sedanji kupi vina, naj ne bo pelina, le opoj močan…
  Dragi Peter, dšel si v svetlobo, kjer ni trpljenja. Ostal nam boš v lepem in trajnem spominu.

  izkreno sožalje družini.

  • Franci Mežič
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Dragi prijatelj Peter.

  Vest, da si odšel onkraj, nas je zelo presenetila. Z bolečino ti sporočam, da boš za vedno ostal v našem spominu, kot človek vedrega in prešernega srca. Bil si pristen in srčen, gostinec z držo in eleganco, naš velik vzornik gostoljubja in mojster strežbe v gostinstvu. Večkrat si nam dejal “gospodje, dobrodošli pri nas, izvolite, lepo prosim, pridite spet k nam v Belo krajino”. Bil si Gospod svojega poklica in velik promotor Bele krajine. Pri tebi smo vedno začeli in večkrat končali našo vinsko-gastronomsko pohajkovanje po Beli krajini, o kateri si nam vedno pravil vse najlepše! Živel si za gostilno in za svoj kraj. Še vedno bomo radi postali pri tebi, zdaj pri tvojih, in se te spominjali ob šilcu karampampulinega žganja ali ob kozarcu rujnega.

  Zasluženo počivaj prijatelj in hvala ti za vse!
  Iskreno sožalje družini in vsem domačim.

  Ostal boš v našem spominu za vedno!

  Franci Mežič
  Vinski svetovalci-sommelierji vinorodne dežele Posavje

  • Andrej Velkavrh
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Ko sem se zapeljal na drugo stran Vahte, sem pri Badovincu dobesedno začutil, da sem v Beli Krajini. V tej globalizaciji značilnosti med pokrajinami žal izginjajo, za Belo Krajino pa to ne velja, pri tem imajo Badovinci tudi kar nekaj zasluge. Nisem bil pogost gost, a kadar sem se ustavil, so me vedno prevzeli posebni občutki. Gospod Peter je znal ustvariti tako vzdušje in sem mu zato hvaležen, kot tudi potomcem, ko to negujejo naprej.

  • Miro
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Zelo dober človek in gostilničar.Praznovanje Pravoslavnega Novega leta je prav njegova pogruntavščina in upam da bo ostala v tradiciji njegove gostilne.Počivaj v miru.

  • Milena Pavlovič
  • 08.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter, odšel si v svetlobo tam kjer ni trpljenja. Za vedno boš ostal v lepem spominu. Počivaj v miru.
  Iskreno sožalje družini.
  Milena Pavlovič

 2. Odgovori

  Zaman je bil tvoj boj,
  zaman vsi dnevi tvojega trpljenja,
  saj bolezen je bila
  močnejša od življenja.

  • Dusan Klobasa
  • 07.04.2021
  Odgovori

  ZDAJ BIVAŠ VRH VIŠAVE JASNE,
  KJER NI MRAKU, KJER NI NOČI.
  TAM SONCE SREČE TI NE UGASNE,
  RESNICE SONCE NE STEMNI.
  (S. GREGORČIČ)

  Težke so besede in misli ob tvoji smrti. Bil si steber belokrajnske gostoljubnosti , ponos gostincev, bil si človek z veliko začetnico in prijatelj. Svet je izgubil enega najbolj dobrosrčnih, toplih in ljubečih ljudi … Dragi Peter … zate nikoli nič ni bilo pretežko ali nemogoče … in tvoja dobrosrčnost ni poznala meja. Pogrešal bom tvoj smisel za humor … tvoj nasmeh in preprosto tvojo dobroto … Počivaj v miru dragi Peter … za seboj si pustil toliko lepega in nikoli te ne bomo pozabili … “Smrt ne obstaja. Vse se pretvarja nazaj v svetlobo.” (Nikola Tesla)

  • Vladimir in Meta
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Pero,
  tudi vnaprej bo vsak prihod v Belo krajino povezan z mislijo nate.
  Vsem domačim iskreno sožalje.

 3. Nekrolog kot je napisan o” velikem Petru” iz Bele Krajine je popoln objektiven zadetek v njegovo plemenito srce. Vselej je deloval pomirjujoče, nevsiljivo iz njega je sijala človeška toplina, kaj hitro si jo začutil z njegovim prijaznim, mehkim, sočutnim, umirjenim pristopom do sočloveka!
  Naj živi spomin nanj! Bil je preprost a obenem velik človek!
  Evropski RED vitezov vina
  Senator EU Tomislav Kovačič 1. prokonzul OEVE Konzulat za R.Slovenijo

  • Toni
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Iskreno sožalje, Toni Prhne iz Črnomlja

  • mirjan
  • 07.04.2021
  Odgovori

  vsaka smrt je neizbežna,ko pa te zapusti dolgoletni prijatelj,s katerim si delil preko 40 let medsebojnega dela,druženja,ustvarjanja ,pa tudi realizacije raznih idej,katere so nam prišle na misel ob pitju karampampulija ali pa Petrovih škropcev,se zaveš, kako minljiva je naše živlenje.Lepo je bilo poznati takega človeka,še posebej,ker sva bila resnična prijatelja in sva se vedno našla,ko je bila potrebna pomoč,ne glede,kdo jo je potreboval.Vsa zahvala ženi Seki,h hčerki Emi,sinu Petru,da so bili vseskozi ob njemu,pa tudi zetu Igorju ,posebej pa še vnukoma Žanu in Žaku.pri vsem tem pa ne smem pozabiti Sekine mame,katera je sicer z žalostjo,vendar bodrila celotno družino !
  Ni vsega konec,življenje je treba živeti naprej in vi imate dobre temelje,da to peljete naprej !!!!

  • Andrej Sever
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Pri Badovincevih je ambasada belokranjske gostoljubnosti , nas pokojni Peter njen ambasador.Njegove razsirjene roke, nasmeh je ti povedal da si prisel domov, v soncno dezelo, dezelo dobrih ljudi.Peter HVALA

  • Branko Čulig
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Spoštovani Peter,
  bil si svetilnik na vhodu v našo lepo pokrajino.
  Hvala ti za modrost s katero si nas umirjal in tolažil.

  Družini iskreno sožalje.

  • Irena Vide
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter.
  Odhajaš onkraj, a ker odhajaš v svetlobi, boš za vedno svetil. Hvala ti za vse.
  Tudi za to, da si bil vseskozi zvest televizijski sopotnik Vašega kanala in da smo si ob vsakem snidenju, to je bilo vedno prijetno in srčno,
  izmenjali času primerne informacije. Bil si vedno spoštljiv in modrih misli, ki si jih prešerno delil z nami.
  Kot izjemen ambasador Bele krajine ostajaš tudi v arhivski zakladnici naše medijske hiše. Naj ti bo lahka domača zemlja.

  Družini in sorodnikom, iskreno sožalje.

  Irena Vide

 4. Spoštovanemu g. Petru Badovincu bi z žalostjo v srcih težko namenili toliko lepih besed, kot je pustil prijetnih vtisov in spominov na vsako srečanje z njim. To bogati naša življenja, ki pa niso večna. Globoka zahvala za vsa doživetja in tople sprejeme, na njegov poseben način. Častnega člana OOZ Metlika bomo ohranili v trajnem spominu. Trajen je tudi prispevek delovanja v gostinstvu, ki je pustil celovit regijski pečat.

  Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

  člani Upravnega odbora in vodstvo OOZ Novo mesto
  ter
  člani Sekcije za gostinstvo in turizem pri
  OOZ Novo mesto

  • Damir
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Pero!

  Ločili smo se, ne da bi nam prvič rekel “Adijo, še pridite”. In bog ve, če bomo še kje doživeli tako iskreno in srčno “Dober dan gospod/je, kako ste?”

  Veliko tega nas je v življenju povezalo, a ta zadnja leta še posebaj… Vem, da bo odslej Carampampuli povsem drugačnega okusa, čeprav bo najbrž povsem isti kot zdaj.

  Počivaj v miru, družini pa iskreno sožalje.

  • Peter in Živa Popovič
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter,

  težko je strniti vse lepe misli in spomine v tem času, ko se je še težko zavedati, da te več ni. Bil si vedno nasmejan, z neizčrpno zalogo človeške topline, modrosti in vsega tistega, kar lahko v svojem življenju podari le velik človek.

  Naj ti bo lahka domača zemlja.
  Pogrešala te bova, Živa in Peter

  • Mitja Volčič 7.4.2021
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter
  Bil si oštir, kakršnih ne delajo več. Ker jih ti čudni časi niti ne zaslužijo.
  Spomini pa ostajajo.
  R.I.P.
  Tatjana in Mitja

 5. Zelo mi je žal ob izgubi dragega prijatelja, sogovornika, svetovalca, pivca, dobrosrčneža, ki nas je znal spremeniti v srečne. Domačim izrekam globoko sožalje.

  • Mirjana Furlan
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi sošolec Peter! Odšel si, a ostajaš v naših srcih. Počivaj v miru.
  Iskreno sožalje Seki, Emi, Petru, sestri Veri in vsem ostalim v družini Badovinac.
  Mirjana Furlan

 6. Dragi Peter,
  Bil si na “vratih” Bele krajine podobno kot sv. Peter pred nebeškimi. Tvoj topli nasmeh je ljudem, ki so prihajali čez Gorjance, veliko povedal o naši srčnosti, gostoljubnosti,…

  Počivaj v miru, zaslužil si. Zelo te bomo pogrešali. Iskreno sožalje vsem tvojim najdražjim.
  Julij, Stanka

  • Branko
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Ne bom pozabiu Petra i njegovo dobro srčanost kadar koli sem zastau na Jugorju vedno je čakau karampampoli in topla reć Petra. Iskreno sožalje vsem domaćim, še posebej ženi Seki sinu Petru in hčerki Emi z družino od familije Kovač Branko

  • Marjan
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter!

  Življenje niso dnevi,
  ki so minili,
  temveč dnevi,
  ki smo si jih zapomnili.
  (Paulenko)

  Iskreno sožalje vsem sorodnikom….
  Marjan Erhatič

  • Vlado Martinovski
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Peter ,
  Pocivaj v miru.
  Tvoima i tvoim prijatelja iskreno sauceshje.

  • Anton Pezdirc
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Spoštovani Peter!

  Malo je ljudi, ki bi bili tako odprtega in veselega duha kot si bil ti. Nikoli ti ni bilo žal niti časa niti prijazne besede za vsakega posameznika in družbo. Z nami in v nas boš ostal za vedno. Počivaj v miru. Iskreno sožalje družini.

  Anton Pezdirc

  • Tatjana Zupančič
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Peter, pogrešala bom tvoje zgodbe, smeh, šaljivost in šegavost.
  Počivaj v miru, v belokranjski zemlji, ki so jo imel tako rad.
  Družini izrekam sožalje.

  • JANEZ
  • 07.04.2021
  Odgovori

  SOŽALJE…

  • Borut Kuk
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Počivaj v miru dobri človek !

  • Bruno
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter,
  na poti v in iz Bele krajine bo sedaj nekaj manjkalo.

  R.I.P.
  Tvojim pa iskreno sožalje

  Bruno

  • Tatjana Malešič
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Spoštovani Peter!
  Kdorkoli je priromal v našo prelepo Belo krajino, sem mu je ob prehodu čez Vahto odprl prelep poglej na našo lepo dolino in seveda nobeden ni še mimo vaše gostilne, da se ne bi zaustavil na carini, spil karampampuli in v vaši prijetni družbi prisrčno pokramljal.
  Pogrešala vas bo širna Slovenija in širše. Bili ste prava legenda, ki nikoli ne umre.
  Počivajte v miru.

  Iskrene sožalje vsem domačin.
  Tatjana Malešič

  • Tone Brinc
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Peter, presenetila me je žalostna vest, da si nas prezgodaj zapustil. Ob obisku domačih sem se vedno rad ustavil pri tebi, saj si vedno našel čas za prijazen pomenek.

  Počivaj v miru.

  Tvojim domačim izrekam iskreno sožalje.

  Tone

 7. Odgovori

  Legende ne umrejo, samo preselijo se v naš spomin.
  Peter, nasvidenje nad zvezdami, Iztok

  • Binca
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter! Hvala za vse tople besede, nasmehe, srčnost, ki si jih nesebično delil z nami. Ponosna, da sem te poznala, vedno boš ostal belokranjska legenda. Iskreno sožalje družini 😪😪😪Seki, Emi, Petru, Igorju in Zaku ter Žanu
  Binca in Marko Simonič

  • Monika
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Zavedno boš živel v naših srcih.

  • Andreja Drakulič Veselič
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Eno srce in pravi človek. Naš Peter!
  Pogresali te bomo.

  Sožalje Seki, Petru in Emi.
  😥
  Veseliči z druzinami

  • Stane Kramar
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Iskreno sožalje

  Ohranil te bom v lepem spominu

  Stane

  • Rudi Vlašič
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter. Za sabo si s svojo vedrino in uglajenostjo pustil močan pečat. Veliko si naredil za prepoznavnost Bele krajine in se vpisal med tukajšnje legende. Vsem boš ostal v zelo lepem spominu.

  • Verica Marušič
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter !

  Težko je dojeti, da si nas za vedno zapustil, da ne bomo več deležni tvojega toplega sprejema, tvojega nasmeha in vedno prijaznih besed. Prepričana sem, da te bomo vsi, ki smo te poznali,
  pogrešali in ohranili v lepem spominu.
  Počivaj v miru dragi Peter !

  Iskreno sožalje Seki, Petru in Emi z družino.

  • Martin Skoliber
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Iskreno sožalje ,
  Martin z družino !

 8. Odgovori

  Spoštovani Peter
  Ni res, da si odšel– nikoli ne boš!
  Ujet v naša srca, z najlepšimi spomini,
  boš vsak naš korak spremljal v tišini.
  Počivaj v miru
  Sožalje svojcem
  Zvone Kambič

 9. Dragi Peter Badovinac, dobri človek, vedno pozoren do vsakega človeka, vesel in prijazen, je prezgodaj odšel. Pogrešali ga bomo.
  Njegovim domačim izrekamo sožalje in sočustvujemo z njimi.

  Črnugljevi

  • Pedja
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Prijatelj, počivaj v miru!

  • Jasmina Viktorovski
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi moj prijatelj!

  Vest, da te več ni je boleča. Žal, spremeniti ne morem ničesar, lahko te samo nosim v svojih mislih, ki so del velikih in bogatih spominov na te in na najina druženja. Zahvaljujem se ti, da si mi dovolil da sem te poznala, te oslavljala z besedo prijatelj in se s tabo družila.

  Počivaj v miru, legenda.

  • Andrej
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Spoštovani Peter,
  Z eno besedo povedano, bil si človek s srcem in velik promotor Bele krajine, počivaj v miru.

  Andrej Bajuk

  • Martin Črnugelj
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Peter Badovinac, dober, prijazen, vedno nasmejan, pozoren do vsakega človeka, je odšel. Ohranili ga bomo v lepem spominu. Pa pogrešali ga bomo. Sočustvujemo z njegovimi domačimi.

  Črnugljevi

  • JASMINA KOMEL
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter,
  močno nas je pretresla ta novica, saj si se nam usedel v srce.
  Manjkal boš ob vsakem prehodu na belokranjsko ozemlje, kjer smo se vedno vstavljali ob prihodu DAMUH.
  Iskreno sožalje Seki, Emi in Petru.
  Počivaj v miru.

  Jasmina

  • Igor Hrovatič
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Spoštovani Peter,
  vest o tvoji smrti nas je zelo presenetila. Vedi, da se te bomo vedno spominjali kot pravega gostilničarja, dobrega in veselega človeka in pravega carinika belokranjskega ozemlja. Počivaj v miru.

  • Darko Zevnik
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Iskreno sožalje vsem domačim ob izgubi moža in očeta. Pogrešali bomo iskren in prisrčen pogled, toplo besedo in marsikateri nasvet, ki si ga brez zadržkov dal vsakemu, ki ga je potreboval.

  • Franci Bukovnik
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Gospod nakloni mu večni mir in pokoj in večna luč naj mu sveti Naj počivaj v miru.

  Dovolite, da izrazimo iskreno sočustvovanje vsem svojcem še posebaj Petru ml. z Družino.

  Na pot Miru v večnosti.

  Gorjančevi

  • Ljubo in Magdalena Koritnik
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Ob vsakokratnem prihodu v Belokrajino naju je Peter vedno toplo sprejel,naju informiral o dogajanjih in razvajal z karapampulijem.Vedno smo se radi menili o raznih temah in Peter je bil vedno zelo strpen sogovornik.Pogrešala ga bova.
  Vsem domačim Seki,Emi in Petru izrekava iskreno sožalje ob izgubi.
  Magdalena in Ljubo Koritnik

  • Zlatka
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Kot človek se je s svojim srcem in dušo vtisnil v lep spomin vsakemu, ki ga je spoznal, čeprav le za kratek čas. Imela sem to srečo, da sem ga spoznala, kot članica kluba prijateljev metliške črnine.
  Verjamem, da bo svetil naprej tam med zvezdami.

  • marko
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Spoštovani Peter!
  Vedno,ko sem obiskal meni drago Belo krjino sem se ustavil v Tvoji gostilni.
  Vedno hudomušena beseda, in iskriv je bil tvoj pogled,ki je vsakega obiskovalca Tvoje gostilne pobožala.
  Pobožal si nam tudi telo s svojim nepogrešljivim napitkom,”karampampoli”.
  Bil si Gospod v vseh pogledih.Samo hvaležen sem lahko,da sem Te poznal!
  Naj ti bo lahka belokranjska zemlja.
  Vsem domačim in vem tistim,ki ste ga poznali izrekam globoko sožalje.
  Marko Kobal

 10. Odgovori

  Pogrešali te bomo. Mirno počivaj med belokranjskimi vinogradi

  • Anton Krašovec
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Peter pogrešali bomo tvoj prijazen sprejem, toplo besedo in stisk roke. Počivaj v miru.
  Družini, pesebej ženi Seki, sinu Petru in hčerki z družino iskrene sožalje.

  • Branka Pintar
  • 07.04.2021
  Odgovori

  Dragi Peter,
  tudi jaz te bom pogrešala… Gostilna Badovinac je bila obvezna postojanka že ko sem kot otrok s starši hodila na obisk na Škemljevec. Avto je kar sam zavil na parkirišče pred gostilno 🙂 Veliko je bilo druženj ob raznih družinskih praznovanjih, največ pa takšnih – krajših, ob kavi in kasneje, ko sem bila “že velika” tudi ob karampampuliju.
  Vedno se te bom spominjala kot tistega res “tapravega” kelnerja: vedno nasmejanega, prijaznega, ustrežljivega, polnega humorja….

  Iskreno sožalje Seki, Petru in Emi z družino.

  Branka